A La Recerca D'Angelica

610 palabras 3 páginas
A LA RECERCA D’ANGÈLICA

Rinald es un cavaller melancòlic que viatja des de França fins Escòcia per a trobar l’amor al cor d’Angèlica, la princesa de Catai, que al principi va rebutjar i ara no pot oblidar-la perquè la estima. Rinald va perdre de vista Angèlica mentre lluitava amb altre pretendent de la dama pel seu amor. Segons el seus ideals ningú pot retreure-li fins que la trobe. L’ofici cavalleresc té les seues servirtuds i aquesta per l’amor n’és una.
Rinald descriu Angèlica com la dama més bella de totes, la perfecció que només es concebible en les coses divines. Es sent com un joglar que anà repetint sempre les mateixes tonades, perquè els cavallers d’aquell segle es veuen condemnats a imitar els gestes dels seus predecessors.
…ver más…

Lucrani li va contar al rei que la dona deslleial i perversa era la seua filla, de manera que el rei Lot aplicà la llei de la mateixa forma que am altres casos. La princesa seria cremada si abans d’un mes ningú la defensa batallant amb Lucrani.
Dalinda decidí dir la veritat per a salvar la vida de Ginebra, però Polinesi eixiria afectat per la part que li toca, per això obligà a dos sequaços matar-la. En aquest moment es quan va aparèixer Rinald per salvar-la.
Rinald anà ràpidament a la cort per a defensar a Ginebra, però ja hi havia altre defensor que era Ariodant, el qual no havia mort i decideix combatre amb el seu germà per si moria, que Lucrani carregara en la seua consciència la mort de l’home al qui havia traït declarant contra Ginebra sense la voluntat del seu germà.
Rinald va combatre amb Polinesi després d’haver declarat tota la veritat davant del rei Lot. Rinald guanya la batalla i a Polinesi li va matar el rei per haver mentit sobre la seua filla.
Ginebra es va casar amb Ariodant i van ser un matrimoni feliç.
Gracies al heroic de Rinald tot es va solucionar i el cavaller va reprendre el camí, sempre a la recerca de la seua amada,

Documentos relacionados