“ASSAIG SOBRE L'ENTENIMENT HUMÀ”. JOHN LOCKE

2051 palabras 9 páginas
“ASSAIG SOBRE L'ENTENIMENT HUMÀ”. JOHN LOCKE

Llibre I

Capítol I. No hi ha principis innats en la ment

1. Explica el punt de partida de J. Locke. Per què creu que les idees innates no són necessàries?
J. Locke creu que les idees innates no existeixen i no son necessàries. Segons Locke els homes poden assolir, només utilitzant les seves facultats naturals, tot el coneixement que posseeixen sense l’ajuda de cap idea innata, ja que seria poc pertinent suposar que son innates les idees del color per a una criatura creada per un déu dotada del sentit de la vista i poder rebre sensacions per mitja dels ulls a partir d’objectes externs.

2.Què vol dir principi especulatiu i principi pràctic?
Un principi especulatiu, filosòficament
…ver más…

Per exemple: La percepció del color blanc d’una fulla de paper; La percepció determinant olor; El soroll particular d’una veu...

2.3.4.5.6.7.
Què entén Locke per privació?
Segons Locke tot allò que afecta als nostres sentits pot produir en l’enteniment una idea simple de sensacions però devem diferencia entre idea i causa. La ment considera positiu a una idea quan aquella causa es una privació: llum - obscuritat, la segona esta produïda per la privació de la primera. Per Locke la privació és la absència d’idees positives que fan que utilitzi altres idees com insípid, silenci, res que faci referencia a altres idees positives com gust, soroll, set de veure però fen referencia a la seva absència o privació.
Explica l’exemple del tintorer.
No es necessari profunditzar en les caues físiques que intervenen en la composició dels colors per que un pintor sàpiga quin color du utilitzar per crear la seva obra, les sensacions que percep amb la vista li serveix perfectament.
Què vol dir Locke amb “la foscor es veu”.
L’obscuritat és la privació de la llum, però el seu nom fa referencia a una idea positiva: la llum.
Com defineix les idees de sensació?
Per Locke són les que apareixen en l’experiència externa, són les sensacions o percepcions que ens transmet els nostres sentits.

8.9.10

Documentos relacionados

  • història filosofia
    866 palabras | 4 páginas
  • Jhon Locke resumen libro I, II, IV
    834 palabras | 4 páginas
  • Comentari Locke
    1076 palabras | 5 páginas