Activitats M9 Primers Auxilis

957 palabras 4 páginas
1. Quins perills ocorren durant la mobilització inadequada d’una persona accidentada?
Nosaltres no som especialistes, per això si ens trobem en un accident i veiem que hi ha víctimes, no les hem de moure del lloc on es troben, sinó que esperarem a que arribi el personat especialitzat i autoritzat per realitzar aquesta maniobra. Ens quedarem amb la víctima protegint-la i esperant amb ella a l’ambulància, però sense moure-la, ja que tant la manera inadequada de recollir com la de transportar a una persona que ha patit un accident, pot empitjorar la lesió, sobretot si hi ha fractures, perquè aquestes es poden desviar i obrir, de manera que es pot complicar amb lesions vasculars o nervioses i, empitjorar la salut de la víctima.
2. Per què
…ver más…

Final del formulario
Un noi que ha patit un accident a la feina. Està conscient i pot col·laborar, però no pot caminar.
Una persona: trasllat a cavall, a coll o sobre les espatlles (tot dependrà del pes de la víctima, la seva col·laboració i la força).
Dos persones: trasllat amb cadireta en quadrat, sobre una cadira, aixelles genolls o en sella fonda (segons l’estat de la víctima).

Principio del formulario
Depèn de si sou una sola persona o bé dos:
Si esteu sol/a podeu fer el trasllat a cavall, a coll o sobre les espatlles segons la vostra força, el pes de la víctima i el grau de col·laboració.
Si sou més d’una podeu optar pel traslladar amb cadireta en quadrat, en sella fonda, aixelles genolls o sobre una cadira, depèn de l’estat de la víctima.
Final del formulario
Una dona conscient, però molt dèbil, que no pot col·laborar gaire.
Trasllat sobre les espatlles o traslladat a coll.
Principio del formulario
Una bona opció és el trasllat sobre les espatlles, però si pesa poc podeu traslladar-la a coll.
Final del formulario
Un senyor inconscient, d’uns 80 kg, que s’ha de treure d’una habitació.
La subjecció de Rautek o la tècnica d’arrossegament (amb una manta o per les espatlles).

Principio del formulario
Si sou una persona sola, la subjecció de Rautek o millor altres tècniques com l’arrossegament amb una manta o per les espatlles. Si sou varies persones heu valorar de

Documentos relacionados