Activitats Tirant lo Blanc

1885 palabras 8 páginas
Activitats sobre Tirant lo Blanc de Joanot Martorell
Autoria de l’obra
1. Redacta un resum de la biografia de Joanot Martorell.
Joanot Martorell (Gandia, aprox 1413 - València, 1468) fou un escriptor medieval conegut per haver escrit el Tirant lo Blanc, la seva obra més coneguda i considerada la primera novel·la moderna d'Europa. Va néixer en una família de la mitjana noblesa: el seu avi va ser conseller reial i el seu pare, cambrer del rei Martí l'Humà. També va tenir relació amb Ausiàs March. Va viatjar molt, sobretot per Anglaterra, Portugal i Itàlia i va ser conegut també per provocar diversos enfrontaments.
Activitats per capítols
(Cap. X – XII)
1. Quines són les característiques de les magranes incendiàries? On va
…ver más…

Malpensen del rei, la gent en general , tant extrangers com habitants del regne. L’ordre s’institueix contra la Reina, els estrangers i la gent del seu regne.
7. Comenta l’episodi de la Dama de Rodes. Quina és la moral de la Dama? I la dels seus dos amants? En quins moments Martorell es mostra irònic?
(Cap. CXVIII)
Un dels amants de la dama es un genovès que s’enamora d’ella en quan la veu, i li fa molts regals. El genovès li acaba confessant el pla que tenien de acabar amb l’ordre religiós. La dama, desprès de que el genovès es va anar li avisa al seu segon amant del perill que els espera i aquest corre a avisar al Mestre per buscar un remei. Veig irònica la forma de remarcar l’ interès de la dona per les coses materials i els diners, tenint en compte el fet de que es ven per els regals que li proporciona el seu amant.

8. Descriu de manera detallada l’enamorament de Tirant. En quins passatges
Martorell mostra la seva ironia? A què ho atribueixes?
(Cap. CXXVI – CXXVII)
L’enamorament de Tirant és molt físic ja que es captivat pels pits de Carmesina. Quan li pregunten que li passa, Tirant amaga els seus sentiments, però finalment ho relata a Diafabeus, un dels seus millors amics i li confessa que s’havia enamorat de la bella princesa. Veig irònic el fet que fins ara Tirant es mostrava molt distant del mon de l’amor i es burlava dels que estaven enamorats i ara, es ell el que esta patint per amor i ho

Documentos relacionados

  • tttgggggggg
    945 palabras | 4 páginas
  • Guió Català Chicago
    22789 palabras | 92 páginas