Alí baba i altres contes

843 palabras 4 páginas
Pàgina 8
2.5 EL TRESOR SOMIAT

2.5.1 RESUM Tracta de que un home acomodat se queda pobre i en un somi li diu que vaja a altra ciutat en el que li confonen per un lladro i ho fiquen la CARCEL. Quan el jutge ho veu li diu que la veu que s'ho dia era la seua veu.
ENSEGUIDA torna a sa casa i se posa a cavar en el jardí i troba el tesor que li ajuda ha veure be fins el final dels seus dies.

Pàgina 9
3. LES BABUTXES FATÍDIQUES

3.1 RESUM Al Caire hi havia un apotecari que es deia Abu Kàssim, que era famós tant per la seva riquesa com per la seva garreperia. Abu Kàssim havia portat durant trenta anys les mateixes babutxes, que ja eren molt gruixudes. Amb el temps les babutxes es van fer molt famoses. Un dia va fer un
…ver más…

L'endemà els veïns s'havien apoderat del jardí del pobre Abu i feien forats cercant la fortuna que pensaven que havia enterrar el dia anterior. I per desfer−se dels veïns que eren al seu jardí va tenir que donar−los una moneda a cada un, i s'arruïnà. Va anar davant el cadi i exclamà que no es feia responsable del que aquelles babutxes farien en el futur.

Pàgina 11
4. FAULES

4.1. UNA QÜESTIÓ D'ORELLES
4.1.1 RESUM La fabula narra l'historia d'un bou que treballava molt i un dia el burro li diu que si vol no treballar al dia següent coixa i quan l'amo vinga TIRATE al sol i no t'alces i ademes no comes està nit. Aixina ho feu el bou i al dia següent l'amo decidí traure al burro a treballar. Els dies passaven i el burro seguia treballant. El burro cansat de tant treballar decidí enganyar al bou per a que el fora el que treballarà al dia següent, el burro de li digué al bou que havia oit dir a l'amo que si dema no s'alçava ho portaria al matador per a fer carn.
El bou espartalita se menjà tota el menjar i res mes aplegar l'amo s'alça. Quan el burro i el burro veren lo que l'amo havia comprat els dos tindrien que treballar tots els dies.

Pàgina 12
4.2 LA RABOSA I EL LLOP
4.2.1 RESUM Eren un llop i una rabosa que vivien junts però revolts, lla que el llop tractava mal a la rabosa. La rabosa un dia descobrí una trampa per a animals i el llop sense saber que era una trampa se fon cap allà. El llop demanà ajuda a la rabosa però esta se negà. La

Documentos relacionados