Biografia Martin Luther King (Catalâ)

1086 palabras 5 páginas
Martin Luther King

Martin Luther King va néixer a Atlanta el 15 de gener de 1929. Va ser un famós clergue i activista que defensava els drets dels negres i els drets civils, i gracies a les seves reivindicacions va rebre el Premi Nobel de la Pau de 1964. Malauradament va morir assassinat a Memphis el 4 d'abril de 1968.
Així doncs, Martin Luther King, va néixer el 15 de gener de 1929 a Atlanta, Geòrgia. El seu pare Michael King, era clergue de l'església Baptista Ebenezer, a Atlanta, però amb els anys començarà a lluitar contra la segregació als espais religiosos i a defensar el dret de votar dels negres. Finalment el pare de Martin Luther King va arribar a formar part del consell de ministres d'Atlanta, on segueix lluitant contra les
…ver más…

Serà aleshores quan Martin Luther King, pronunciarà el famós discurs "I have a dream" (jo tinc un somni).
El 10 de desembre de 1964, Martin Luther King, va rebre el Premi Nobel de la Pau, i va declarar que els 54.000 dòlars del premi, anirien destinats a la lluita per aconseguir drets civils.
Després de rebre el Premi Nobel, King va organitzar amb el SCLC una marxa per anar a la ciutat de Selma. El primer intent d’aquesta marxa, va ser 7 de març, i estava formada per 600 persones. Però els manifestants no van poder arribar a Selma, ja que davant de les càmeres, els policies van atacar violentament als manifestants pacífics. Aquell 7 de març de 1965 es va conèixer com el Diumenge Sagnant, o Bloody Sunday, en anglès.
Dues setmanes després de l’accident, 3200 manifestants, liderats per Martin Luther King, van sortir de Selma cap a Montgomery, on hi van arribar 4 dies després. Al final el numero de persones que van formar la marxa va ser aproximadament de 25000.
Martin Luther King va continuar la seva tasca i no va parar d'assistir i liderar actes multitudinaris, junt amb el SCLC, que va liderar fins la seva mort.
La marxa de Memphis, va ser penúltima de la seva vida, i va aconseguir aplegar 6.000 protestants. Aquesta vegada, es tractava d'una vaga per les ínfimes condicions sanitàries a que estaven sotmesos els obrers de Memphis. Però les coses no van sortir bé, i l'acte es va transformar en

Documentos relacionados