Com Va Influir El Desastre D'annual A La Crisi De La Restauració

1146 palabras 5 páginas
Com va influir el desastre n’Annual el la crisi de la Restauració?

Activitats:
1. Descriu i sintetitza la informació de cadascun dels documents.

DOC. 1: Font primària. És la portada d’un llibre que tracta sobre la guerra del Marroc, i el conflicte amb Espanya entre el 1921 i el 1927. Observem per una banda militars espanyols amb cavall o a peu, i derrotats per terra els marroquins.

DOC. 2: Font secundària. És una taula on es mostra l’augment i la variació de caps i oficials de l'exèrcit espanyol entre el 1862 i el 1900.

DOC. 3: Font secundària. És un mapa de la zona del Rif, es veuen les zones del protectorat espanyol i hispanofrancès, i les possessions dels espanyols al 1900.

DOC. 4: Font primària. Imatge d’un calendari
…ver más…

En les diferents vinyetes del dibuix observem que com més alt és el piló d’informes se li atribueix un càrrec més alt. L’acumulació d’informes demostra les males gestions i corrupcions que han comès.

L’expedient Picasso és un informe de la investigació de les responsabilitats en la derrota d’Annual del 1921. L’informe revela qüestions greus en la mala gestió del conflicte marroquí per part dels responsabilitats polítiques.

7. Llegeix el DOC. 7 i explica quines eren les intencions de Primo de Rivera respecte a la política que calia dur a terme al Marroc.

Les intencions de Primo de Rivera respecte la política que calia dur a terme a Marroc era primer de tot un canvi de comissari.
També volia substituir un general, que era incapaç i corrupte, per un general més competent, el general Aizpuru. Volia donar al comissari plens poders sobre les gestions d’organització de l’exèrcit al Marroc perquè els caps espanyols, que es trobaven a Espanya, no s’haguessin de preocupar del que passava al Rif.
Amb aquest canvi volia aconseguir tenir tot el temps disponible pels problemes de la reconstitució nacional d’Espanya en aquell moment. D’aquesta manera intentava posar ordre i tenir caps més autoritaris que controlessin la zona en conflicte.
Però al nomenar general al general Aizpuru pensa que no vol pactar res amb cap marroquí, ja que han respost de manera violenta a l’entrada de

Documentos relacionados

  • DESASTRE ANNUAL
    658 palabras | 3 páginas