Comentari de text - "A vós, dona verge santa Maria" de Ramon Llull

733 palabras 3 páginas
Ramon Llull va ser el primer gran escriptor de la llengua catalana. Va néixer al 1235 a Mallorca immediatament després de l’època de conquesta, formant part de la primera generació de nens nascuts després de que l’illa estigués ocupada per l’exèrcit de Jaume I. L’escriptor va fer una vida normal per algú de la seva classe, però després del gran esdeveniment que va suposar a la seva vida un total de cinc aparicions de Jesucrist crucificat va deixar l’estil de vida que coneixia anteriorment i es va dedicar plenament a la religió amb l’objectiu principal de la conversió dels infidels al cristianisme per adoctrinar-los en el pensament de Jesucrist.
El tema principal d’aquest poema és la gran estima que sent l’autor cap a la Mare de Déu i la
…ver más…

Aquesta obra comença sent una expressió de la dedicació a la religió en la que gira la vida de l’autor, però va progressant adquirint cada vegada un to més crític, ja que Ramon Llull s’adona de que no tothom que té la religió present a la seva vida sent aquest concepte de la mateixa manera que ho fa ell, arribant a ser fins i tot hipòcrites en aquest sentit, ja que no són partícips d’aquesta expansió del cristianisme cap a altres llocs del món.
Al principi i durant la poesia es pot observar que aquesta composició és una dedicació a la Mare de Déu, i a través d’aquesta figura l’autor utilitza uns recursos d’amor cortès amb la intenció religiosa d’expressar la seva submissió i gran adoració al cristianisme. Es podria dir que fa una personificació de la religió a través de la verge Maria per tal de poder expressar a través de paraules la seva estima cap a aquesta.
La temàtica i el poema en si mateix desvela el gran impacte que suposava a la vida de l’autor la religió, ja que girava totalment al voltant d’aquesta, perseguint els tres seus objectius de la seva vida: la predicació als infidels, l’escriptura d'un llibre contra els errors d'aquests pagans i la creació d'escoles/monestirs on s'ensenyés l'àrab i altres llengües orientals per que s’instruís als missioners per a que puguin continuar amb el seu ideal de predicació a Terra Santa, i això mateix fa

Documentos relacionados

  • tirant lo blanc preguntas
    3432 palabras | 14 páginas
  • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos
    4647 palabras | 19 páginas
  • Practica 5 error experimental
    2893 palabras | 12 páginas