D.o alella

1250 palabras 5 páginas
El vi d’Alella
La Denominació d'Origen Alella (D.O. Alella) identifica el vi d'aquesta zona del Maresme i Vallès Oriental i està reconeguda des de 1953, any en què va ser creat el Consell Regulador. La seu del consell regulador de la denominació d’origen Alella té, com els vins, la seva pròpia història, és una de les masies més antigues de la zona, conserva restes d’edificacions del segle XII, ha tingut diferents propietaris i actualment se la denomina “Can Magarola”.

La D.O. Alella té una superfície de 314 hectàrees, 96 viticultors i 8 cellers amb una producció total de 8.000 hectolitres. Les varietats blanques són xarel·lo, pansa blanca, garnatxa blanca, chardonnay, macabeu, parellada, chenin, sauvignon blanc o picapoll blanc i
…ver más…

Produeix uns vins blancs perfumats i lluents. Predomina l'elaboració de vins blancs amb la pansa blanca i la garnatxa blanca com a varietats principals. Altres varietats autoritzades són picapoll, malvasia, parellada, macabeu, chardonnay, chenin, sauvignon i moscatell de gra petit.
Per a l'elaboració de rosats i negres, la varietat principal és la garnatxa negra. Són varietats autoritzades: garnatxa

Documentos relacionados

  • ¿Fue porfirio díaz “bueno” o “malo” para méxico?
    964 palabras | 4 páginas
  • Preceptos y valores jurídicos del derecho romano
    1420 palabras | 6 páginas