El Període Napoleònic (1799-1815)

742 palabras 3 páginas
EL PERÍODE NAPOLEÒNIC (1799-1815)

ACTIVITATS
. Qui era Napoleó? Cerca el seu retrat i informació d’aquest interessant personatge.
Napoleó (1769-1821) fou un militar i home d’estat francès. Fou un general de l’exèrcit Durant la Revolució Francesa, alt dirigent de França com a Primer Cònsol de la Primera República Francesa i Emperador dels Francesos, amb el nom de Napoleó I del Primer Imperi Francès. Va ser també Rei d’Itàlia, Mediador de la Confederació Suïsa i Protector de la Confederació del Rin. També de mentre que va ser Emperador dels Francesos va ser coprincep d’Andorra.
…ver más…

Quins eren els seus aliats? I els seus adversaris?
Els estats satèl.lit varen ser Espanya, el Regne de Nàpols, el Regne d’Itàlia, Suïssa, el Gran Ducat de Varsòvia, Westfalia i la Confederació del Rin.
Els seus aliats varen ser Suècia, Àustria, Rússia, Prússia i Dinamarca.
Els seus adversaris varen ser Irlanda, Portugal i Gran Bretanya.

-On es va produir la major revolta contra la invasió francesa?
La major revolta contra la invasió francesa es va produir a Espanya.

.Com va conquerir Napoleó el seu imperi? Quan i on va ser derrotat?
El va conquerir gracies al seu exèrcit i perquè era un home intel.ligent i un gran estratègic i manipulador.

RESTAURACIÓ I REVOLUCIONS LIBERALS (1815-1848)
Entre el 1814 i el 1815, els Estats vencedors de Napoleó es varen reunir en el Congrés de Viena, amb l’objectiu de posar fi a l’expansió de les idees liberals de la Revolució Francesa i garantir la restauració de la monarquia absoluta a Europa.
Després de reposar els monarques als seus trons, les quatre grans potències (Rússia, el Regne Unit, Prússia i Àustria) varen remodelar el mapa europeu, segons els seus interessos.
Al 1815, es va crear la Santa Aliança (Rússia, Àustria i Prússia), un tractat d’ajuda mútua entre els monarques absoluts davant de qualsevol amenaça de revolució liberal.

Revolucions del 1830
Les revolucions del 1830 varen ser un suport important, on es va substituir l’absolutisme per sistemes polítics liberals, en els quals la burgesia

Documentos relacionados

  • socials tema 2
    1937 palabras | 8 páginas