FITXA DE LA PELICULA GOOD BYE LENIN

3241 palabras 13 páginas
FITXA DE LA PEL·LÍCULA
Activitats
1.- La RDA era l'antiga Alemanya Oriental, fruit de la partició d'Alemanya de després de la 2a Guerra Mundial. Es tractava d'un règim autoritari, de l'òrbita soviètica, de partit únic i sense llibertats:
- Quina imatge ens dóna la pel·lícula de la Televisió de la RDA?
Mostren temps de canvi, de evolució, de progrés, dones i homes perfectes. Una societat superior.
- Investigueu per què tenia tanta importància la cursa de l'espai i les gestes dels cosmonautes als països comunistes, i per tant, també a la RDA.
Tenien molta importància perquè eran herois nacionals, eran les persones que anaven a l'espai.
- Quina postura té l'Àlex davant el règim comunista?
- Es manifesta contra aquest ideal, no volen
…ver más…

Els nous ciutadans de la República, la majoría, s'han instalat en els centres dels barris berlinesos, davant d'una situació sense precedents, el comité central del partit ha disposat la campanya solidaria amb occident que ajudarà a aquests refugiats a buscar allotjament.
10.- Què us sembla que un heroi de l'espai com en Sigmund Jahn hagi de fer, anys després, de taxista? En el darrer programa de televisió trucat per l'Àlex i el seu company de feina, apareix el cosmonauta com a nou president del país. Diu unes paraules que potser, no ho sabem del cert, coincideixen amb allò que pensa el director del film. Quin missatge dóna? És procapitalista o favorable al règim de la RDA?
Doncs que també se li tindri a de donar una mica de consideració, perquè no deixa de ser un home que ha anat al espai representant el seu país. El missatge que dóna ées que el comunisme tracta a tothom igual i que per molt que ell hagi sigut un heroi, ara, després de un temps, quan la no és un cosmonauta, no mereix cap mena de atenció especial. Favorable al procapitalisme.
BERLÍN I LA GUERRA FREDA
Activitats
1.- Enumereu i comenteu els greus inconvenients que presenta una

Documentos relacionados