Fugaç

908 palabras 4 páginas
1. Sobre la trama de Fugaç.
En un capvespre d’estiu un grup d’amics i familiars queden per sopar, ja que estan afectats pels problemes que els envolten, i juguen amb una taula que adivina el futur. Cada vegada els problemes es van descobrint, els de la Mestressa de la casa, el fill(de la Mestressa), la dona jove(muller del fill) i l’Amic(amic del fill, pel qual s’ha fet la reunió). L’home i la Dona també tenen patiments, però no ho aparenten.
Al jugar al joc de la taula, l’Amic fa una serie de preguntes relacionades amb el home molt compremetedores, com per exemple: “Taula, te un amant el senyor doctor?”.
Més tard, els personatges aconseguixen resoldre els seus problemes, escepte l’home i la dona, que els canvia la vida
…ver más…
Benet oscila entre el carácter de comèdia de bulevard de l’acte primer i la intriga amb el joc de la taula, al segon amb la tensa situación de drama, i al tercer amb la reflexió moral dels personatges.
L’autonomia entre els actes afecta als registres expressius de llenguatge.
En fugaç no es tracta de comprendre de que parlen, sinó tenen l’objectiu ocult de les paraules, es a dir, per què ho diuen.

3. Realitat social, conflicte i temàtica central.

Els personatges de Fugaç es relacionen amb una petita i mitjana burgesia, que ens poden fer pensar amb la catalana d’orígen barceloní.
Aquests personatges no tenen nom, i es mouen en el marc d’una acció i d’un espai indefinits. Cadascun d’ells fa veure una percepció diferent sobre les expectatives de vida, escepte l’home i la dona. La Mestressa no suporta la soledat, el Fill patix per la salud del seu fill, la Dona jove es queixa de l’actitud del marit i l’Amic està nerviós pels resultats del concurs. La dona s’encarrega de treure ferra al asunt de la Dona jove i el Fill, mentre que l’home es preocupa mes les la salud del fill d’aquests.
Benet utilitza la taula com un instrument premonitori del futur. Es tracta d’una taula que balla i te poders màgics, amarada d’afecte per la Mestressa. La taula dicta la mort com a solución al problema de l’home. A partir d’aquesta indicació, tot comença a prendre ordre: l’Amic guanya el concurs, la Dona joce celebra l’aniversari amb el Fill, el nen d’aquestos es

Documentos relacionados

  • Preguntas y respuestas de dibujo tecnico
    1415 palabras | 6 páginas
  • Preguntas y respuestas de dibujo tecnico
    1426 palabras | 6 páginas
  • la magia del temps
    2601 palabras | 11 páginas