Fugint Del Futur

1191 palabras 5 páginas
FUGINT DEL FUTUR

ALUMNE: Jessica Pastor
Professora: Núria Giner
Assignatura: Disseny de l’acció socioeducativa, M1.

INTRODUCCIÓ
Fugint del futur, és una experiència que es desenvolupa, en el marc dels Serveis Socials d’atenció primària dels barris Clot-Camp de l’Arpa. Portada a terme per una educadora social, Alicia Gómez i una psicòloga, Rosa Patino. Basada en una autofilamció sobre dues adolescents, Naïs Rojas y Yasmine Romeu 18 anys. Un projecte social en forma de reportatje on durant 4 mesos, graben les seves vides, per poder observar la seva realitat adolescent i el seu entorn.
Tant la Naïs com la Yasmine, formaven part d’un grup d’adolescents, que passaven hores i hores al carrer. Se’ls planteja una iniciativa de projecte, que
…ver más…

Amb les imatges mostrades als vídeos, espodria dir, que es treballen capacitats i habilitats personals i es resoleixen situacions de conflicte. L'estratègia que s'utilitza podria ser el diari visual, ja què apareixen tots els aspectes i sentiments del dia a dia visualment.
El treball que despleguen les professionals, penso que es de tipus individual, malgrat que aquest predomini, el grupal també apareix.
El Procés de canvi, de reflexió que fan les protagonistes és individual, però apareixen elements grupals que influeixen en el desenvolupament d'aquest. A l'hora de gravar, molt sovint estan en companyia envoltades del seu entorn i molts cops, malgrat ser dos histories aïllades en un principi, tant la Naïs com la Yasmine, comparteixen molts ideals, que les fan treballar o gravar juntes.
Es fan sessions d'anàlisi de continguts i treball, entrevistes tan individualitzades, com amb familiars o entrevistes d'observació amb el grup. Desprès de les entrevistes, es feia un escrit en forma de diari, que donaven peu a explicacions alternatives.

A travès de la narrativa visual o l'autofilmació, els professionals són els què s'apropen a l'entorn i context de les implicades i coneixen les seves característiques. A partir d'aquí es poden aprofitar recursos, fer una creació del vincle a través de l'escolta activa i fer un anàlisis participatiu amb la projecció i anàlisis conjunt del film. Per tant podem dir que es tracta d'un tipus de

Documentos relacionados

  • L'estany de foc resumen en valenciano
    5836 palabras | 24 páginas
  • Practica 5 error experimental
    2893 palabras | 12 páginas