L'Esclau Del Mercadal

2050 palabras 9 páginas
L’esclau del Mercadal
L’Hug i en Jocef eren molt amics però sempre que es veien ho tenien que fer d’amagat ja que la mare de l’Hug deia que era una mala influencia perquè en Jocef era jueu. L’Hug pertanyia a una família de comerciants de Girona, el seu pare Joan Sarrat i la seva mare Elisenda tenien una botiga a la planta baixa de casa seva. A la botiga hi treballava un ex conductor de muls el qual va patit un accident i va tenir que deixar la seva feina, aquell home es deia Dalmau Vilaret que era l’espòs de l’Elvira la dona que ajudava a la Elisenda a les feines de casa. La família Sarrat últimament s’havia convertit en una família molt poderosa degut al seu nou esclau Suliman el qual van aconseguir degut a un intercanvi que va realitzar
…ver más…

Havien tres soldats buscaven al senyor Sarrat l’amo de l’esclau que havien detingut. Els soldats van explicar-hi que el seu esclau havia sigut detingut i que al cap de dos dies seria sentenciat i assassinat si el amo no pagava sis-cents sous o si no seria venut a una altra família. Elisenda i Hug ho tenien molt clar que tenien pagar els sis-cents sous juntament amb Almanda la filla de Elvira i Dalmau, en canvi Elvira i Dalmau s’oposaven completament a aquella opció ja que aquell esclau els podia deixar sense feina. Joan Sarrat dubtava molt que fer fins que Elisenda el va amenaçar de que si no pagava no li parlaria mai més i finalment es va decidir pagar.
Aquella nit l’Hug se’n va anar a dormir i esperava que els seus pares també ho fessin perquè ell es volia escapar a veure com estava en Josef però els seus pares no es moviment del menjador contant diners per pagar el rescat de Suliman. L’endemà al matí els seu pare el va fer mudar per anar a l’areny per anar a veure com fuetejaven a en Suliman. Una multitud immensa de gent anava cap a l’areny per veure aquell espectacle. Quant van arribar a l’areny es van col·locar a primera fila per insultar a l’esclau, Hug si negava anar-hi però hi va anar per obligació i al mínim descuit del seu pare Hug se’n va anar a ultima fila amb Almanda i a la primera fuetada Hug va començar a vomitar.
Al arribar a casa l’Elisenda havia fet un dinar exquisit. Es van seure a taula i en Joan va començar a esbroncar al

Documentos relacionados

  • L'esclau del mercadal.
    1333 palabras | 6 páginas
  • Resum L'esclau del Mercadal
    1339 palabras | 6 páginas
  • La por que no s'acaba mai
    1197 palabras | 5 páginas