L'Illa A La Deriva

1249 palabras 6 páginas
L´illa a la deriva

TÍTOL: L´ILLA A LA DERIVA
AUTOR: TERESA BROSETA
NOM DEL ALUMNE: HUGO BELTRAN BELTRAN
CURS: 1ºA “ESO”
ASSIGNATURA: VALENCIÀ ÍNDEX * RESUM DEL LLIBRE……………………………….. Pàg. 1 * PERSONATGES…………………………………… Pàg. 2 * LLOC ON PASSA L’ACCIÓ……………………….. Pàg. 3 * TEMPS…………………………………………….... Pàg. 3 * NARRADOR………………………………………... Pàg. 3 * OPINIÓ PERSONAL……………………………….. Pàg. 4 * LÈXIC QUE NO ENTENC………………………… Pàg. 4

RESUM

Làriba és una illa que viatja per la Mediterrània sense rumb fix. Hi ha diferents teories que expliquen aquesta peculiaritat, però els seus habitants no saben quina és la certa.
Ocupat per esbrinar quin serà el dia
…ver más…

En aquesta història ajuda molt a Pere, enviant un dels seus coloms per intentar trobar el seu amor. És un personatge secundari.

* NELA : És l’esposa den Pau i la mare den Ximo. És una dona molt amable i treballadora. Treballa en la seva horta i quasi mai baixa al poble. Ella també col·laborarà per a que Pere trobe Marina. És un personatge secundari.

* ALCALDE: No intervé molt en la història però quan surt exercís la seva professió i “mana” d’una manera autoritària. És un personatge anomenat.

* Sra. PEPA: Apareix un poc al principi de la història i en el que surt es veu que és una dona molt nerviosa i que s’enfada habitualment. És un personatge anomenat.

* TONET: És pescador, però la seua principal característica és la de ser un home que no parla per no ofendre. És un personatge anomenat.

* SINET: L’avia més vella de l’illa. És una valenciana amb 118 anys que explica a la gent del poble la versió que li han explicat a ella sobre el moviment i la història de Làriba. És un personatge anomenat.

* EVANGELOS: El grec que té quasi 115 anys també explica una versió sobre Làriba, el mal és que cap de les dues versions coincideixen. És un personatge anomenat.

* MARINA: L’amor vertader den Pere, ella es va enamorar den Pere quan l’illa va arribar a la

Documentos relacionados

  • resumen tirant lo blanc episodis amorosos
    2031 palabras | 9 páginas
  • Els Imperis Plurinacionals
    1156 palabras | 5 páginas