La crida del salvatge - jack london

2445 palabras 10 páginas
LA CRIDA DEL SALVATGE per Jack London

Capitul 1 - Un món nou primitiu

Buck es un gos de rasa gran, una mescla de sant bernat i pastor escosses, que a viscut els seus quatre anys luxosament a ca el jutge Millar.
Un dia aixo canvia radicalment per a Buck, que prompte es veu segrestat per un dels ajudants de jardí de la seva pròpia casa. Buck es venut a un desconegut de jersei vermell que el maltractarà i li marcarà la seva superioritat a cop de garrot.
Desprès de un temps de maltractes es revenut, aquest cop passa a mans de Perault, i es enviat junt a altres gossos amb vaixell fins al àrtic.

Fragment elegit:

"A mesura que passaven els dies, arribaven altres gossos, uns en caixes i d'altres lligats amb cordes, alguns dòcils i
…ver más…
Poc desprès de rependre el viatge, va succeir, la batalla que tan s'havia fet esperar. Buck i Sptiz es van embrancar a una baralla dura, Buck va estar a punt de sucumbir però es va refer... i va vèncer a Sptiz que va a passar a millor vida.

Fragment elegit:

"Una vegada i una altra intentava arribar al coll blanc ocm la neu, on la vida bategava arran de pell, i cada vegada, repetidament, Spitz el feria i l'equivava. Aleshores Buck va decidir atarcar-lo com si li busques de dret la gorja, però buscrament tirava enrere el cap, el dirigia cap a un costat i escometia amb l'espatlla de Spitz, com si fos un ariet, per tombar-lo a terra. Però en lloc d'aixó, buck acabava cada cop amb l'espatlla esquinçada, perquè Spitz l'esquivava saltant lleuguerament cap a un costat.
Spitz estava indemne, mentre que Buck rajava sang i panteixava feixugament."

He triat aquest fragment perquè no m'agradaba cap d'aquest capitul. Per contra aquest tros a set un dels que menys m'ha agradat. No m'agrada com relata la lluita, no sabria explicar ben be perquè, però sobretot el gran error que hi ha, per al meu gust, es lo irreal que és. És la típica situació on està a punt el protagonista de perdre-ho tot i ressorgeix de les cendres i acaba tot com ha de ser, amb el protagonista guanyador.
Apart lo previsible que es, des d'un principi sas que Buck no morira ja que és l'únic protagonista i no podrien seguir endavant l'historia sense ell ia més per si no et

Documentos relacionados

  • Empatía, Derecho E Historia
    1146 palabras | 5 páginas