Les cendres del cavaller

1870 palabras 8 páginas
PROPOSTES DIDÀCTIQUES

LES CENDRES DEL CAVALLER.

PROPOSTES DIDÀCTIQUES
1. Les cendres del cavaller és una novel·la que tracta de la vida del cavaller Joanot Martorell. Explica la seua professió i quines havien de ser les normes de comportament i de vida d’un cavaller.

Joanot Martorell fou un famós escriptor per escriure Tirant Lo Blanc, les normes de comportament d'un cavaller deien que un cavaller devia de guardar-li obediència al rei i aixina aquest li donaria privilegis, aquestes eren les seues normes: -Les armes i l'aventura, ja que es guanyava la vida amb les armes anat de batalla en batalla. -La cortesia i l'amor, la educació i relació entre personatges molt influents i el corteig de la dama. -La religió i la
…ver más…

Amic de Martorell que viu grans aventures a bord d’un vaixell: Joan de Vilaragut.

Home a qui va dirigit el text de Martorell: Martí Joan de Galba.

Motiu pel qual li l’escriu: Per a que el Tirant lo Blanc fora conegut.

19. Mostra, amb un esquema visual en forma de piràmide, l’estructura social de la València de l’època del Tirant.

Déu Rei/Reina

Noblesa/Clero

Baixa Noblesa/Baix Clero

Artesans/Campessins

21. Per a Martorell i els seus coetanis, el món religiós té molta importància. Explica el paper de l’Església en aquells moments. Té més o menys poder que avui en dia? Reflexiona i argumenta la teua resposta.

En l'época de Martorell la societat era Teocèntrica, que vol dir que Déu estava en tot, si passava alguna cosa bona era perque Déu el volia i de la mateixa manera si era alguna desgracia. Aixina que la església tenia un paper molt important en la societat i els delictes de blasfèmies eren jutjats com un assassí.
Avui en dia l'església te molt menys poder, ja que vivim en una societat democràtica i lliure en la que puguem triar el que vulguem creure.

23. Joanot Martorell va viure fets històrics, molts dels quals apareixen a la novel·la Les cendres del cavaller. Tirant lo
Blanc es un personatge inventat que dóna nom a una novel·la on es barregen fets històrics (presa de Constantinoble) amb altres inventats (els moros ataquen Anglaterra).
Per què creus que Martorell degué fer

Documentos relacionados

 • Resumen "Les cendres del cavaller"
  3973 palabras | 16 páginas
 • Region de arica y parinacota
  3231 palabras | 13 páginas
 • L'estany de foc resumen en valenciano
  5836 palabras | 24 páginas
 • Llibres Valencia Autors
  19988 palabras | 80 páginas
 • Proyecto de protector solar
  3292 palabras | 14 páginas