Les urpes del diable

1357 palabras 6 páginas
LES URPES DEL DIABLE

RESUM PER CAPITOLS

I
Un Home arrossegava un altre que estava un. L’home no parava de moure però el que el portava sabia que ningú el molestaria a eixes hores a l’església. L’home que estava nugat sabia que anava a morir. El cardenal tragué un gabinet i li va tallar el coll. Va omplir l’altar amb la sang.
II
Els cardenals es van reunir per a l’elecció del nou Papa. Després d’un petit discurs del cardenal Bertrand, al dia següent van nombrar a Benet XI. Era l’any 1303.
III
El cardenal Da Ravena va tornar a la seua casa després del nombrament del nou Papa. En arribar la seua família estava de festa. Una ballarina egípcia li esperava en la seua habitació. Però abans de reunir-se amb ella, un home
…ver más…

XXIII
El cardenal de Luca, cap de l´Inquisició i el cardenal Nuovo volien matar al metge i van encarregar la seua mort. Bernat tractà d’ajudar al metge dient-li que està en perill però també va descobrir Bernat i Arnau que tot era part d’un ritual de la bíblia, el greix, el tall del coll, l’altar…i Bernat sabia quin ritual era.
XXIV
El cardenal Colonna va anar-se a les seues habitacions pensant que ell seria el pròxim Papa. a obrir les caixes d’or i després va anar a la capella a resar. Va reconèixer a algú que li parlava.
XXV
Bernat i Arnau van descobrir que l’assassí segueix un ritual de la bíblia. Estaven parlant del tema quan els van informar que Colonna havia segut assassinat. El Papa els va cridar.
XXVI
Arnau, Bernat i mes gent van anar a casa de Colonna. El havia trobat el seu germà. Arnau li va fer preguntes i sense veure el cadàver va saber que tenia el nombre VII marcat a l’esquena.
XXVII
Arnau va explicar al Papa que el nombres de les esquenes corresponien amb els manaments. El germà de Colonna va entrar en la sala i digués que un criat havia vist a l’assassí.
XXVIII
Mestres tant l’assassí al que li havien encomanat l’encàrrec de matar al metge anava a matar-lo amb verí per a no alçar sospites.
XXIX
A pesar de que els cardenals pensaven que matant a Conrado havien terminat amb l’assassí dels cardenals, Arnau va decidir quedar-se una setmana mes. Quan estava descansant a la seua habitació li van

Documentos relacionados