L'esclau del mercadal.

1333 palabras 6 páginas
L’ESCLAU DEL MERCADAL
PER A APROFUNDIR EN LA LECTURA
Activitat 1

En la novel·la es tracten uns quants temes diferents però complementaris. Ordena els de la llista següent segons l’impacte que t’hagin causat.

4-L’esclavitud a l’edat mitjana.
3-L’amistat entre els joves protagonistes.
7-El món jueu.
6-La vida quotidiana de les nostres terres al segle x i v.
2-L’odi i la intolerància entre les diverses cultures i Religions.
1- El càstig d’en Suliman.
8-La història de l’amor secret de l’Alamanda.
5-Els fills, continuadors del món dels pares.

Activitat 2

De tots els capítols del llibre, segurament en deu haver un que t’hagi resultat especialment interessant. Explica-ho responent a aquestes preguntes:

a) Quin és el
…ver más…

ungüent
Substància medicinal d'aplicació externa, més compacta que un liniment. dida Dona que alleta un infant d'una altra. manumissió Alliberament d'un esclau o serv. apotecari Professor de farmàcia que prepara i ven els medicaments. cossi Gran recipient de terrissa, de fusta o de metall, de forma troncocònica invertida i amb un forat a la part inferior, que serveix per a col·locar-hi la roba i fer la bugada. rabí Doctor de la llei, entre els jueus; doctor del culte judaic posat al front d'una comunitat.

Activitat 7

Malgrat que transcorre en una època molt allunyada de la nostra, alguns fets que s’hi narren poden passar perfectament en l’actualitat. Tria’n un i explica per què sembla que la història de la humanitat es repeteix, o bé per què no ha canviat gaire. Pots posar algun exemple concret del que passa al món actualment.
Actualment continuen havent conflictes entre les diferents religions tot i que han passat molts anys. La causa d’aquestos conflictes es sempre el mateis, l’odi i la intolerància que es crea entre els diferents grups religiosos. Tenim deverses manifestacions d’intolerància entre les religions, potser la més coneguda es el conflicte entre Palestina i Israel; però també existeix odi al nostre propi barri cap als integrants d’altres religions diferents a la teva, per exemple: molta gent jutja als musulmans en vore-los

Documentos relacionados

  • L'Esclau Del Mercadal
    2050 palabras | 9 páginas
  • Resum L'esclau del Mercadal
    1339 palabras | 6 páginas
  • La por que no s'acaba mai
    1197 palabras | 5 páginas