Locke, segon tractat sobre el govern civil - Treball de Filosofia - 2n batx

8216 palabras 33 páginas
Nota del treball: 9'25 John LOCKE, Segon tractat sobre el govern civil

2n batxillerat A i B

ÍNDEX

1.INTRODUCCIÓ
El primer tractat
Presentació del treball
Presentació de l'autor
Motius pels quals hem escollit aquest autor i aquest llibre

2.RESUM DEL LLIBRE

3.DUES IDEES SOBRE EL LLIBRE
Desenvolupament, context de les idees, argumentació, comparació

4.RELACIÓ AMB L'ACTUALITAT

5.VALORACIÓ DE LA LECTURA I CONCLUSIONS

6.BIBLIOGRAFIA I WEBGRAFIA

1. INTRODUCCIÓ
- El primer tractat:
Abans de començar amb aquest treball, s'hauria de comentar que hi ha un llibre titulat el Primer tractat sobre el govern civil, que és una llarga i elaborada contradicció de la teoria del dret diví dels reis,
…ver más…

En aquells anys va ser elegit membre de la Royal Society, centre d'investigacions filosòfiques i científiques, va poder acabar la seva primera obra d'importància, Consiferations of the Lowering of Interest and Raising the Value of Money. I va colaborar amb l'Ashley en la redacció d'una Constitució per la nova colònia britànica de Carolina, on els hi van concebre drets populars als colons restringint al mateix temps els seus privilegis feudals. Aquestes Fundamental Constitutions no van arribar a ser ratificades.
El 1671 Locke escriu els dos primers borradors del Essay Concerning Human Understanding y continua al servell d'Ashley. Locke poc després deixa el seu lloc de tutor i viatja a França. Resideix a Montpellier durant quinze mesos i allà coneix en Pierre Regis, popularitzador de la filosofia cartesiana amb la que Locke havia tingut un primer contacte a Oxford, i que tindria gran influència en el seu estil sistemàtic i clar dels seus tractats.
Locke es traslladà a París, on va fer amistat amb Francois Bernier, deixeble de Gassendi. Bernier i Locke van establir una intensa relació filosòfica que va ser interrompuda quan, el 1678, Ashley li demana a Locke que torni a Anglaterra per continuar al costat de la família.
Les activitats polítiques d'Ashley en els anys

Documentos relacionados