Narracions Perennes

2820 palabras 12 páginas
ENRIC VALOR
Enric Valor i Vives (1911-2000), nascut a Castalla, és una de les figures clau de la nostra literatura contemporània Ha rebut múltiples guardosns i s’h manifestat en un triple aspecte: com a novel•lista, com a rondallista i com a gramàtic. A més, col•laborà en diverses publicacions i dirigí la revista “Gorg”.

NARRACIONS PERENNES
Es tracta d’un recull de narracions curtes, des del primer relat publicat l’any 1931 fins als relats de la dècada dels seixanta. .Es caracteritza perquè s’ha publicat amb un considerable retard en relació al moment de l’escriptura, en l’any 2000, el mateix any en què va morir l’autor.

CONTALLES DE LA BOIRA

RESUM DE L’ARGUMENT
Frances convida el seu amic Eladi a passar uns dies de cacera en
…ver más…

-amb altres personatges:
Conta al narrador la història que li ha portat tanta confusió.

Dinàmic o estàtic:
Dinàmic, conta diferents moments de la seua vida, quan agredí el seu pare i la història del gos . Aquestos esdeveniments el van fer perdre el cap i ara es troba en una residència.

ESPAI
Microespai:
-una residència (H)
-mas i rodalies (h)

Macroespai:
-València (H)
-serra d’Onil (h)

TEMPS
Época:
-No se sap (H)
-el 1940 (h)

Durada:
-Unes hores (H)
-Anys (h)

NARRADOR
En primera persona, to autobigràfic.

VIATGE DE NADAL

RESUM DE L’ARGUMENT

El dia de Nadal, Jesús i Jordi emprenen el camí cap a Alcoi per vendre allí la seua xocalata.
Durant el trajecte discuteixen sobre el lloc on passaran la nit. Jesús, el més jove, vol arribar fins a Alcoleja. Jordi, més vell i experimentat, pensa que és millor aturar-se em l’hostal de la Sella. Després de sopar, Jesús decideix continuar el camí tot sol. A mitjanit li sorprén la neu i les baixes temperatures fan impossible que la mula continue avançant i finalment mor. Ell acaba gelat i perd el coneixement. Jordi, que guaitava l’oratge per la finetra, en veure nevar eix en busca del seu company de viatge acompanyat per altres quatre homes. Dos dies després, Jesús conta la història segur d’haver naixcut la nit de Nadal.

PERSONATGES

Documentos relacionados

  • Llibres Valencia Autors
    19988 palabras | 80 páginas