PAC 1 Introducció a la Comunicació Audiovisual

1004 palabras 4 páginas
D’acord amb el que hem estat treballant a l’aula, als mòduls 1 i 2 i al llibre dels autors Jordi Balló i Xavier Pérez (2007) La semilla inmortal. Los argumentos universales en el cine de l’editorial Anagrama, respon les següents preguntes.

1. Defineix el concepte d’arguments eterns del cinema.

De la recerca del sant greal que narraven les històries del rei Artús, a la que recentment va fer el doctor Jones durant la seva última croada ens separen –indiscutiblement- una pila d’anys però poca diferència argumental. Així, els arguments eterns del cinema son aquells fils argumentals que tenen un mateix patró (amb diferències de forma però no de fons) i que recurrentment van apareixent a les diferents històries –tant literàries com
…ver más…

Aquell que des de temps ancestrals ha amenaçat la seguretat i integritat física dels personatges davant els quals es presenta: “El Maligno”.
Es el mateix dimoni en forma de Forest Whitaker (i de la resta dels seus companys) a qui aquí se’ns presenta. Així, trobem que l’amenaça d’aquest “Maligno” aporta, no només problemes i desgràcies als protagonistes, sinó que també aporta elements positius o alliçonadors per als qui el pateixen, com, per exemple en aquest cas, el grau de valentia i enginy que la protagonista ha de demostrar per tal de salvar tant la seva vida com la de la seva filla.

3. Quins elements essencials coincideixen i quines diferències trobes entre Madame Bovary de Flaubert i la pel•lícula El piano(1993) de Jane Champion. Omple la taula comparativa.

Similituds Madame Bovary El piano Les dues protagonistes estan casades amb homes distants i freds. Les dues històries transcorren al s. XIX Les dues pateixen un matrimoni monòton. Les dues viuen en un ambient rural i avorrit. Les dues es casen mitjançant matrimonis de conveniència pactats. Les dues busquen en l’adulteri una fugida a la seva situació social i matrimonial.
Diferències Emma acaba suïcidant-se i sent rebutjada. Ada acaba trobant l’amor en l’home amb el que ha comés adulteri. Emma es una casada inexperta i no té fills Ada es vídua, ja havia viscut

Documentos relacionados