Preguntes Tirant lo Blanc (editorial Eina)

3867 palabras 16 páginas
117.
La primera acció que fa Tirant és besar la mà de l’emperadriu. La primera ordre que dòna es que s’obrin les finestres per poder veure a les donzelles. Simbolitzen que Tirant arriba en un moment de foscor de l’imperi i que ell portarà la llum i per tant el somriure a l’imperi.

118.
Parla de les pomes del paradís que van temptar a Eva a agafar de l’arbre prohibit, i per tant, al pecat. Van comportar que Eva fos expulsada del paradís.

Les referències a la presó d’amor son: “Desde aquell moment ja no en trobaria la porta per sortir-ne”, “i van ser sempre presos d’una persona lliure”...

120.
Per què pensa que la fortuna sempre va en contra dels que amen com s’ha d’amar. La principal raó per la qual Tirant no creu possible
…ver más…

Plaerdemavida es refereix a que Carmesina ha pogut resistir-se i que ha mantingut la seva virginitat i, per tant, la seva dignitat i honorabilitat.
El moment en que Tirant cau del cavall no és digne d’un cavaller com ell, però ens intenta demostrar com d’enamorat estava Tirant i la distracció i la tristesa que pot causar la separació de dos enamorats.

214.
En la guerra Tirant és un guerrer exemplar, un líder experimentat que sap quina decisió prendre per a cada situació. Plaerdemavida el descriu com un lleó valent i un guanyador. Mentres que amb Carmesina es comporta d’una manera desesperada i com si estigués totalment perdut en quant a la manera d’actuar. Plaerdemavida li diu que perd tot el seu poder i valentia davant la princesa.
Plaerdemavida es refereix a la nit de les bodes sordes de Diafebus i Estefania, on es van trobar els 4 d’amagat.
Plaerdemavida l’aconsella que no tingui pressa per a fer el que vulgui amb la princesa, ja que ella només té 14 anys. Li diu que ha de tenir paciència i que no es pot desanimar tan fàcilment, ja que igual que Roma no es va construir en un dia, Tirant tampoc aconseguirà fàcilment el que tant desitja.

215.
La Viuda Reposada té una conducta molt poc cristiana i molt egocèntrica. Menteix a la princesa per així tenir ella possibilitats amb Tirant. Mentres que Plaerdemavida, tot i també ajudar Tirant de manera interessada, l’ajuda a aconseguir el que tant

Documentos relacionados

 • Monografia del barrio de san francisco tlalchichilpa
  4408 palabras | 18 páginas
 • Estudio del desarrollo de su profesion y su estado actual (contador público)
  3054 palabras | 13 páginas
 • Raza y etnia
  6255 palabras | 26 páginas
 • Ensayo sobre historia de la quimica
  2153 palabras | 9 páginas