Que era l'AIT?

825 palabras 4 páginas
2. Què era lAIT? Quins ideals defensava? Quina difusió va tenir a Espanya? Com i quan es va dissoldre?
L'AIT era una associació que defensava la idea de aconseguir l'emancipació i que lluitava contra l'injust sistema capitalista. L' AIT, fou fundada el 28 de setembre de 1864 a Londres. Tenia una ideologia anarcosindicalista impulsada per Karl Marx amb la intenció de servir de plataforma per a la coordinació entre les associacions de treballadors dels diferents països. Volien reconstruir un nou estat en el que adoptaria la forma de dictadura del proletariat i acabaria amb les diferencies socials i econòmiques, a partir de revolucions.
A Espanya va tenir èxit i es va anar entenen. Van crear assembles i fins i tot es van integrar molts
…ver más…

Van defensar també k'autonomia de les seccions enfront del consell general. Tenien un rebuig cap a l'autoritat i la jerarquia. Defensaven les revolucions espontànies. Va tenir una influència molt gran a Espanya, concretament a Catalunya, P. Valencià, Andalusia i Aragó.. Va predominar en el sector més avançat del proletariat espanyol i els treballadors fabrils de Cataunya. Volien l'abolició completa de tots els estats per tal d'aconseguir la lliure federació de les lliures associacions obreres a partir d'una reconstrucció de l'Estat. Volien igualtat econocómica i social però no tenien una estructura fixa.Tots dos tenen en comú la destrucció del capitalisme i implantar una societat comunista.

4. Amb el DOC.7, explica les possibles causes del pes de lanarquisme a lEspanya del segle XIX. A quines regions va tenir més influència lanarquisme? Quin pot haver estat el motiu?Les possibles causes de lanarquisme a Espanya fóren la repressió de les organitzacions obreres, les dures condicions de treball, etc. La població estava molt dessebuda amb lactiutd dels partits i escassament era il.lustrada. També va influir larrelament dels principis del republicanisme federal a Catalunya.Va tenir molta influència a Catalunya, P. Valencià, Andalusia i Aragó. entre el sector més avançat delproletariat espanyol i els treballadors fabrils de Catalunya. El motiu podria estar relacionat amb el moment que el país atravessava moltes

Documentos relacionados

 • Pregunta clau tema 6. Societat i moviments socials al segle XIX
  6072 palabras | 25 páginas
 • Canvis Econòmics I Socials Al Segle Xix
  6639 palabras | 27 páginas
 • Resumen lluvia de hamburguesas
  782 palabras | 4 páginas
 • Apunts Història Moviment Obrer
  1584 palabras | 7 páginas