Resenya Sortir de l´armari Lingüístic

1014 palabras 5 páginas
Ressenya “Sortir de l´armari lingüístic”

“SORTIR DE L´ARMARI LINGÜÍSTIC”
Com bé podem endevinar amb el títol del llibre “Sortir de l’armari lingüístic” i el subtítol “Una guia de conducta per a viure en català”, es tracta d´un llibre on es tracta les dificultats de viure i desemvolupar-se en una llengüa minoritzada, a més de ser una guia pràctica que ens dona consells lògics i realitzables sobre com millorar la nostra conducta lingüística, eliminar el perjudicis, apredre a viure en català sense traumes i, contribuir a l´avenç social de la llengua.

Aquesta obra la va publicar l´editorial “Angle Editorial”, en un format de 14,5 x 23 cm, amb una encuadernació rústica i está composta per cent setanta-sis pàgines.
La data de
…ver más…

L´obra de Suay i Sanginés no és una obra de sociolingüística escrita per sociolingüístics des de un punt de vista tradicional, sinó que està escrita per psicòlegs.
Fins ara, la qüestió de la llengua ha estat analitzada només, de manera més o menys exhaustiva, des de la perspectiva del filòlegs, dels sociolingüistes i dels sociòlegs, en aquest cas s´ha analitza des de el punt de vista la psicologia, analitzant les conseqüències de viure en un entorn en el qual la llengua pròpia és una llengua minoritzada. En aquest cas, es produixen moltes situacions més o menys estressants causades per la minorització de la llengua catalana, i els autors ens donem pautes ben sòlides per actuar per a evitar i minorar aquestes situacions estressants i que ens fan sentir malament, i sobretot com actuar per afavorir l´ús del català d´una manera còmoda. El llibre també ens fa entendre els mecanismes del prejudicis lingüístics, com operen i com actuen sobre la nostra conducta quotidiana, ens fan veure que les nostres pautes de conducta lingüística tenen una motivació social. Tot açò, ens ho presenten els autors, fent una ràpida introducció a la psicologia per a fer-nos entendre els mecanismes de l'estrès, i a continuació ajudant-se de situacions habituals, sis casos concrets, per a

Documentos relacionados