Resum Les Mil I Una Nits Capitol 9, 10, 11 I 12

690 palabras 3 páginas
La guineu i el llop
Eren un llop i una guineu que vivien junts però barallats, ja que el llop tractava molt malament a la guineu.

La guineu un dia va descobrir un parany per a animals i el llop sense saber que era un parany va caure. El llop va demanar ajuda a la guineu. La guineu va allargar-li la cua per ajudar-lo, però el llop va estirar-li la cua perquè caigués al forat, però parlant van descobrir la forma de sortir, va sortir la guineu amb ajuda del llop fent-creure que després el rescataria. La guineu va dir als camperols que va veure el llop i el van matar. I la guineu feliç es va anar a menjar raïms a la vinya.

El ratolí i la mostela
En una antiga casa vivien un pagès fort, una mostela i un ratolí. El pagès es va posar
…ver más…

També els va dir que passant la Ciutat d’Aram trobarien un gran mar on habitaven els pescadors que els parlarien dels flascons. Per fi van trobar la Ciutat d’Aram i van muntar una escala per pujar, però els dotze homes que van pujar es van llançar trastornats. Després va pujar el xeic que va vèncer la temptació, sota hi havia un llac amb donzelles banyant-se. Més tard els hi va obrir la porta d'entrada i van explorar la ciutat, van trobar un llit amb una bellíssima dona.
Van partir de la ciutat i al final van trobar les coves, van conèixer el cap de la tribu de pells negres, que els va regalar uns quants flascons segellats de Salomó.

En tornar a Síria li van donar les riqueses al califa que va recompensar a tots els viatgers. El califa va anar a Jerusalem on allà moriria.

Un home arruïnat i el seu somni
Un mercader estava passant mals moments quan una veu en somnis li diu que vagi al Caire on trobaria la seva fortuna, però desafortunadament allà el tanquen a la presó. El jutge li diu que a ell una veu li va dir que anés a Bagdad a una casa amb una font i un hort de magraners, que allà trobaria una gran fortuna. El mercader es va adonar que estava descrivint casa seva, així que es va anar cap allà, va cavar i va trobar un tresor com deia la veu del

Documentos relacionados