Resum L'esclau del Mercadal

1339 palabras 6 páginas
L’esclau del Mercadal

1.Resum

Són tres amics de la mateixa edat, que viuen a girona, en plena epoca medieval (sXIV). L’hug que és un noi de 15 anys, que és fill de pares cristians, en Jucef que és un noi de 16 anys, que és de familia jueva, i el Suliman, que és l’esclau de la familia de l’Hug.

Plantejament
Estaven l’Hug i en Jucef parlant a la plaça quan arriva la mare de l’Hug i li diu que no vol que estigui amb aquell noi jueu. Després la mare s’en va amb en Suliman cap a casa seva. A la botiga que hi ha sota la casa dels Sarrat hi eren en Dalmau i l’Elvira, Els ajudants dels Sarrat. En Dalmau ajudava al Joan (pare de l’Hug) a la botiga i l’Elvira, que era la dona d’en Dalmau, Ajudava a l’Elisenda (mare de l’Hug) a fer
…ver más…

Al dia seguent en Suliman es trobava una mica millor. Al cap de dos o tres dies en Suliman estava estupendament i amb una vitalitat increible, es va llevar d’hora, i com era dia de fira i en dalmau encara no havia arribat, en suliman va exposar els productes i va ordenar la botiga. Al cap de dues hores, l’Elisenda s’havia anat a comprar, en Joan no estava i l’Hug s’en havia anat, llavors a la casa només hi estaven l’Elvira, en Dalmau i en Suliman, que estava de peu en un raconet de la botiga mirant al terra quan de sobte l’Elvira i en Dalmau li van dir que no es mogués, van pujar al pis, i van estar una estona, després l’Elvira va baixar, va creuar el carrer corrent, va entrar a casa seva, i despres d’uns minuts va tornar. En Dalmau va sortir al carrer i va convidar a la gent que entrés a la botiga, fent de botiguer. Per la tarda l’Hug va demanar als seus pares que deixessin que en Suliman anés amb ell a la fira a veure uns polls. Tots dos van anar a veure a en Jucef, que estava molt millor. Es va fer tard i l’Hug i en Suliman es van anar. Quan estaven al carrer va arribar l’Alamanda corrent i els va dir que havien de parlar van anar a un descampat i l’Alamanda va dir que estaven buscant a en suliman perquè a en Joan li faltaven diners i havien acusat a en Suliman d’haver-los robat. Però a l’Hug se li va ocórrer un pla, i que l’Alamanda els havia d’ajudar.

Documentos relacionados

  • L'esclau del mercadal.
    1333 palabras | 6 páginas