Resum: L'estàtua sense rostre

1227 palabras 5 páginas
L’estàtua sense rostre
En Amed, en tornar cap a casa desprès de pescar, va veure el descendent del faraó, en Mermeptah, a la porta de casa seva, parlant am el seu pare. La seva mare el va cridà, i ell va venir corren i va entrar a fer-se un bany. En haver acabat van sopar amb en Mermeptah, que els va explicar que el seu pare havia de fer una expedició llarga, i ell va dir que portes amb ell a la seva dona, el seu fill i els criats que fessin falta.
El dia de la sortida l’Amed i el Jeruef, el criat, estaven a la seva habitació, preparant les maletes, en quan les van tenir preparades van anar corren a la riba per agafar el vaixell que els portaria al seu destí, allí trobaren al pare i a la mare, i entraren mestre un soldat els agafava les
…ver más…

Van anar a parlar amb el visir, la mare de l’Amed, el general i la Jana, i van anar a parlar a un lloc més segur. El general va detenir al visir per tots els delictes que havia comes, i al vespre es va celebrar una gran festa.
Quan van arribar al seu destí van trobar-se l’estàtua sense el rostre, tal i com els avien informat, però el Mose va investigar el rostre, que es trobava al terra, al costat de l’estàtua i va descobrir que no es tractava de cap sabotatge, sinó d’una petita esquerda que se’ls havia passat per alt a l’hora de esculpir l’estàtua, i aquella petita esquerda va ser la culpable de fer caure el rostre. El general va donar les ordres de muntar les bastides i en Mose s’anava assegurant de que estiguessin col·locades correctament perquè no pogués haver-hi cap accident. Tot seguit en Mose va donar ordres als soldats que descansessin i el general va dir que s’anessin al riu a refrescar-se una mica. El general, en Mose i la Tiye es van quedar sota un arbre que feia ombra. Més tard, quan s’havia acabat la feina, en Mose, la Tiye i l’Amed es van banyar al riu i desprès en Mose se’n va anar amb la Tiye al temple i li va ensenyar un jeroglífic que ell va escriure en honor a la Tiye.
L’endemà a l’alba es van despertar i van anar al temple on allà esperaven a que sortís el sol de l’alba perquè il·lumines el temple. En Mose els va explicar la historia de quan un dia

Documentos relacionados