Resum Llibre Quant Els Infants Diuen Prou!

2304 palabras 10 páginas
1. Dades sobre el llibre

Títol: Quan els infants diuen PROU!

Autor: Francesco Tonucci

Editorial: GRAÓ, d’IRIF, SL

Data publicació: 1ª edició: març 2004

2. Resum llibre

Aquest llibre ens parla sobre els infants d’avui en dia, de com pensen i de les coses que es podrien canviar per a una millora del seu futur, també es compara amb els infants d’abans. Aquest autor ens vol transmetre la importància que tenen els infants respecte al nostre futur, ja que seran ells els que duran el món endavant. Ens explica com podem canviar entre tots els adults la manera de viure dels infants, com poden fer que aquests siguen persones adultes responsables i fortes el dia de demà.

Una manera de canviar aquest punt de vista es
…ver más…

Hem sembla un tema interessant ja que hem pareix que avui en dia és molt diferent de fa uns 50 anys enrere. S’han comés molts delictes al carrer, han segrestat, maltractat, atropellat centenars d’infants al voltant del món, i és llògic que una mare o un pare no deixe al seu fill sol pel carrer amb tots els sucsesos que han passat.
També he de donar-li un punt a favor a l’autor en el que un infant necessita estar sol, per poder sortir-se’n de qualsevol problema tot sol, per descobrir coses noves, tenir moments de solitud, experimentar, enfrontar-se a qualsevol risc, etc. Si l’infant està sempre amb la protecció dels adults, mai no desenvoluparà les habilitades necessàries ni les defenses per enfrontar-se al món exterior.
Un capítol que m’agradat molt d’aquest llibre és “Millor els avis”, hi ha un infant del Consell d'Infants de Fano que diu que és millor anar al parc amb els avis que amb els pares, perquè els pares et vigilen i els avis es troben amb els amics, es diverteixen junts i no els tenen tan vigilats. Té raó aquest nen quan diu aquesta frase ja que per als avis acompanyar als nets al parc per a ells és una manera de sortir de casa, de retrobar-se amb els amics, passejar, jugar a cartes, divertir-se, no com per als pares i mares, que per a ells és més que una obligació.

Documentos relacionados

  • Societat i formes de vida l època Moderna
    12127 palabras | 49 páginas
  • treball de recerca autismo
    23938 palabras | 96 páginas