Resumen Completo P'Ell D'Escata

717 palabras 3 páginas
Pell d’escata
Resum.
Benet Pous, biòleg i cronista local, coneixia l’apotecari Eliseu borràs mort recentment. La seua germana Magdalena ha decidit vendre la casa, traspassar la farmàcia de Dénia i fer donació al poble de la seua biblioteca.
A Benet li toca per telèfon Voro Casterà i li diu que es passen per allí per mirar com poden fer-ho. Quan van quedar per anar a la biblioteca d’aquest home, Benet es va trobar un escrit que li va canviar la seua vida per complet.
Va començar a llegir-lo sense que es donaren compte. Era un dietari de l’apotecari Eliseu. Cada dia llegia un poc. Contava que Pere Mateu i el seu cunyat havien vist a les aigües de Dènia un home amb escates, que podia estar hores dins l’aigua i quan li tiraven una poma
…ver más…

Ella es va negar. El pare va perdre el control i el fill que estava ahí va defendre a la mare, el pare va morir, no se sap si del colp o d’un infart, el van tirar a l’antic pou.
Dolors abans de morir va vendre la casa. La tia, Carme, es va fer càrrec del xiquet fent-li una nova identitat, gràcies al seu company de pis que tenia molts diners. Li van fer un canvi d’imatge amb operacions. Al fi Eliseu li va portar el xicot a la seua germana que va fer de mare. Moisés, el nou nom de Xavier, Moisés Mauro, l’administrador.
Benet Pous va anar a buscar a Moisés, que allí estava, a la mar, mirant l’aigua.

Personatges. * Benet Pous; és el protagonista. Biòleg i cronista social. Es troba el dietari. * Eliseu Borràs; l’apotecari, mort recentment. Va escriure el dietari. * Magdalena; germana d’Eliseu. Ho sabia tot. Va fer de mare del xic, Moisés. * Voro Casterà; el regidor de cultura. Anava amb Benet quan es va trobar el dietari. * Moisés Mauro; administrador de Dénia i al mateix temps Xavier Morató, l’home peix * Carme; tia de Xavier. Li canvia de aspecte i de nom. * Dolors; mare de Xavier, mor i Carme es fa càrrec del xic. * Carles; pare de Xavier, desaparegut i mort. * Pere Mateu; veu l’home peix a les aigües de Dénia amb el seu cunyat i li’l ensenya a Eliseu. * Metge Palanca; també va veure l’home peix. Amic d’Eliseu. Li conta el final de la història a Benet.

Espai i temps.
Benet es troba el dietari a la Biblioteca

Documentos relacionados