Tirant lo Blanc episodis amorosos resumen +personajes

6205 palabras 25 páginas
Capítol 117

Tirant arriba a Constantinoble. L'Emperador el presenta a l'emperadriu que està de dol i s'havia tancat en una cambra fosca per la mort del seu fill a mans dels turcs en un combat. Tirant en veure l'Emperadriu trista per la mort del seu fill, i perquè té por de caure presonera dels turcs, li diu unes paraules per consolar-la per la pèrdua del seu fill i l'hi aconsella deixar d'estar trista i abandonar el seu dol per la mort del seu fill en el combat.

Capítol 118

Mentre l'emperador diu unes paraules a Tirant, ell està observant a Carmesina la filla de l'emperador. Al cap d'una estona l'emperador se l'emporta de la cambra on estan.
Diafebus cosí de Tirant, en veure tirant molt trist li pregunta quin mal té, Tirant li
…ver más…

La princesa va agafar ràpidament el mirall pensant que hi trobaria alguna dona pintada, però en veure’s reflectida no es creia que algú pogués demanar l’amor d’una dama sense dir cap paraula.
Van venir la Viuda Reposada i Estefania i en trobar-se a la princesa tan contenta li van preguntar que d’on havia tret aquell mirall tan bonic i Carmesina els va explicar la situació que acabava de passar al Tirant. Estefania s’ho va prendre bé però pel que fa a la Viuda tot el contrari, aquesta s’ho va prendre tan malament que va dir-li a la princesa que ella no en sabia res de la vida i que no podia anar-se’n amb Tirant perquè no estaria bé, seria un deshonor per ella i la seva família i la gent en parlaria molt malament.
En acabar la princesa se’n va anar al seu compartiment molt preocupada i plorant per les paraules de la Viuda i Estefania la va seguir. Li va dir que no havia d’angoixar-se ni fer-li cap cas a la Viuda dient-li la seva opinió i explicant-li que hi ha tres menes d’amor i tres punts important que gairebé ningú sap.
L’endemà Tirant li va dir a Diafebus que anés al palau i parlés amb la princesa per veure la seva opinió sobre l’escena del mirall. Va anar i va poder comprovar que la princesa estava molt contenta, després van fer una mica de broma i seguidament Diafebus va anar a explicar-li a Tirant la conversa.
A la nit Tirant i Diafebus van anar al palau per a veure les seves dames però Tirant va sentir que Carmesina no estava del bon

Documentos relacionados

  • Marco teorico sistemas operativos moviles
    892 palabras | 4 páginas
  • El iluminismo
    1404 palabras | 6 páginas
  • Decretos de regionalización de venezuela
    3201 palabras | 13 páginas