Treball Tirant Lo Blanc Episodis Amorosos

2478 palabras 10 páginas
1. Introducció (contextualitzar l’autor i l’obra). - Joanot Martorell.
Joanot Martorell va néixer a València el 1410, en el si d’una família pròspera influent durant el regnat de Martí I, però que va caure en desgràcia a partir de la mort del seu pare l’any 1435. Llavors Joanot va ser declarat l’hereu de la família i va haver de fer front als deutes i la defensa de l’honor familiar durant la resta de la seva vida. Va servir a diferents corts i va lluitar en diverses batalles. Martorell va escriure Tirant lo Blanc a Barcelona entre el 1460 i 1464. Va morir a principis del 1465.

L’experiència de Joanot Martorell com a cavaller, militar, cortesà i diplomàtic va marcar molt la redacció de la seva novel·la, en que es mostra el
…ver más…

- Emperadriu.
És un personatge molt noble i honest, molt respectuós amb la gent i molt amable fins a un cert punt, ja que amaga al seu marit la relació amorosa amb l’Hipòlit.

3. Explicar les relacions amoroses entre els personatges.
Dins de l’obra, trobem les següents relacions amoroses: * Tirant ~ Carmesina. Carmesina defensa per sobre de tot el seu honor, que resideix en la virginitat. Tirant l’estima i el que més desitja és la seva virginitat, però Carmesina mostra molts dubtes sobre l’amor de Tirant, ja que no acaba de saber si és un amor interessat o no. Finalment sap que l’amor és real i no interessat.

* Estefania ~ Diafebus. Estefania és la cosina de Carmesina, i li preocupa menys el tema de l’honor, però per tal de no perdre’l celebra les famoses “bodes sordes” amb en Diafebus, una pràctica usual i típica de l’època que consistia en la realització d’unes bodes secretes per tal de poder tenir relacions; tot i que després Estefania es sent molt malament per la pèrdua del seu honor, però porta una realció més o menys estable.

* Hipòlit ~ Emperadriu. És el tipus d’amor viciós i d’amagat que descriu Estefania, en el qual la donzella estima a l’amant pel seu delit i l’objectiu és sexual.

* Viuda reposada ~ Tirant. La viuda reposada està bojament enamorada de Tirant i va posant-li traves a la relació entre Tirant i Carmesina. Finalment s’acaba suïcidant.

4. El tractament de l’amor i

Documentos relacionados

 • Tirant Lo Blanc - Episodis Amorosos
  2847 palabras | 12 páginas
 • Tirant lo Blanc
  1134 palabras | 5 páginas
 • Reseum del proleg de tirant lo blanc
  2744 palabras | 11 páginas
 • Tirant lo Blanc Episodis Amorosos
  4647 palabras | 19 páginas