Una Biblioteca En El Dessert

819 palabras 4 páginas
1.- Joan Francesc Mira ha reflexionat en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània. Explica-ho amb exemples del llibre:

Joan Francesc Mira reflexiona en els seus assajos sobre la nostra realitat contemporània, però no es soles nostra, també es la seua. Mira escriu de diferents temes, com per exemple de “Regar un hort” on ens explica el seu amor pel camp i els seus taronjers, a temes on reflectix el pensament de nombroses persones com poden ser qüestions religioses i polítiques de les que parla en assajos com “Català,Valencià” on separa clarament una llengua de l'altra o “Preguntes a Déu” on fa una reflexió de les dudes existencials que alguna vegada ens apareixen a tots. Tot aixó o fa d'una manera clara i concisa, mai
…ver más…

Mira defensa la falta d'unió dels valencians “València,1953:Estellès,Fuster i Valor”, encara que també pensa, o desitja el nostre autor una mica de crítica per la nostra part, amb nosaltres mateixos i amb el que ens envolta.

Relaciona també la qüestio llingüistica amb l'antiga grècia, pasant pel clacisicisme, i concluint en Itàlia, de la qual parla sovint i la qual compara amb Espanya defraudant-se ell mateix “Classics a l'estació” ,on parla principalment de que pasaría en Espanya si posaren un programa de literatura. També fa referència a la pèrdua dels arrels mediterranis del que Mira fa senyera, i la qual defensa.Com hem dit abans del clasicisme parla quan comenta la pèrdua de tradicionalismes “Mediterrani 2: la Constitució”. Joan Francesc Mira també demana una igualtat de totes les llengües com a “Suissa, per exemple”, exemplificant com hem dit abans, la convivència de tres idiomes a Suissa, mentre que a Espanya tant el català com el valencià estan marginats amb respecte al castellà. Evoluciona parlant en un principi de la pèrdua dels furs fins al problema del catalanisme/valencianisme en l'actualitat.

També un tema que tracta molt d'aprop és el de la religió, Mira de idees clarament religioses, critica de prop les idees actuals relacionades amb la laicitat. Mira no fa segur el fet de la laicitat actual, no es creu que tant de colp tot el mon deixe de tindre una

Documentos relacionados

  • Libro Ingles Traducido Telesecundaria Tercer Grado
    31643 palabras | 127 páginas
  • Ceneval examen de diagnostico humanidades
    35517 palabras | 143 páginas
  • Herramientas Para La Transmision De La Informacion
    9325 palabras | 38 páginas