Vaig coneixer en Dakh

1456 palabras 6 páginas
FITXA DEL LLIBRE

TÍTOL: “Vaig conèixer en Dakh”
AUTORA: Marín, Glòria
EDITORIAL: Barcanova
COL.LECCIÓ: Antaviana nova, Número 160
CIUTAT: Barcelona
ANY: 2010

BIOGRAFIA DE L’AUTORA

Nascuda a Sabadell l’any 1959, és escriptora, dramaturga, il·lustradora i mestra de tècniques de narració. Va guanyar el Premi Montserrat Roig 1999 amb “Un matí pelut!”, va ser finalista del Premi Ciutat d’Olot de novel.la juvenil 2003 amb l’obra “Vaig conèixer en Dakh!”, i va guanyar el premi a la millor obra de teatre català Vila de Vallirana 2007 amb l’obra “Enrenou a l’ambulatori”.

TEMA

Va sobre dos noies que són amigues y passen l’estiu juntes. Quan s’acaba l’estiu cada una torna a casa
…ver más…

Les descripcions del personatges esta molt be, perquè pots imaginar-te com son, el que senten i son creïbles i la història esta molt be narrada.
A vegades em sentia identifica amb alguns personatges, sobretot amb l’Aleidis, encara que no he conegut a ningú com ells.

MODERNISME
El Modernisme va ser un moviment cultural produït a Occident a la fi del segle XIX i al començament del segle XX. . En art, tot i que a Catalunya té un sentit molt més ampli, va tenir incidència sobretot en arquitectura i les arts decoratives.
El Modernisme va tenir el seu clímax entre els anys 1892 i 1902. Es considera que les primeres pintures modernistes es troben en el Castell de Roquetaillade (França).
Un punt destacat en l'evolució del modernisme va ser l'Exposició Universal de París del 1900, en la qual el modernisme va triomfar en cada mitjà exposat. El seu apogeu va arribar en l'Exposició Internacional de l'Art Decoratiu Modern de 1902 a Torí, Itàlia, on els dissenyadors van exhibir obres de tots els països. El moviment va fer ús de moltes innovacions tecnològiques de finals del segle XIX, especialment l'ampli ús del ferro exposat-lo més enllà de la seva funció arquitectónica.
Algunes de les característiques del modernisme són:
La inspiració en la naturalesa i l'ús profús d'elements d'origen natural però amb preferència en els vegetals i les formes arrodonides de tipus orgànic entrellaçant-se amb el motiu central.
L'ús de la

Documentos relacionados