<awregawr4egt

663 palabras 3 páginas
CONSOLIDACIÓ ACTIVITATS 1.4

1. Quines són les formes d’exterioritzar el contracte de treball?
Consentiment: d’ambdues parts, per voler establir un contracte de treball.

Objecte: la tasca i la jornada de treball que el treballador es compromet a realitzar. Causa: el motiu pel quan es realitza el contracte. En el cas de l’empresari és l’apropiació de la producció i en el del treballador, la retribució econòmica.

2. Un ciutadà de la UE necessita algun tipus de permís per treballar a Espanya? Raona la teva resposta.
No, perque espanya forma part de la UE

3. Un ciutadà d’un país extracomunitari necessita algun tipus de permís per treballar a Espanya? Raona la teva resposta.
Els de nacionalitat extranjera han
…ver más…

a) La Maria acaba de complir 18 anys i té el títol de Tècnica en Perruqueria. Està buscant feina a les perruqueries del barri i, en una, li proposen un contracte per a la formació en què se li donaria formació teòrica i pràctica per conèixer millor la seva professió. La Maria no està convençuda amb les condicions econòmiques que li ofereixen i segueix buscant.

b) En una altra perruqueria, proposen a la Maria un contracte en pràctiques amb un període de prova de 2 mesos. La Maria hi accedeix i el seu pare signa el contracte perquè ella no està emancipada.

c) Al conveni col·lectiu per a perruqueries, instituts de bellesa i gimnasos es diu que el grup professional III té una remuneració de 796,90 €, però a la primera nòmina li paguen el 50% del que cobra un altre treballador amb la mateixa categoria que no té un contracte en pràctiques.

d) La setmana que ve, a la seva amiga Alba li faran un contracte d’obra o servei, per substituir una companya que agafarà la baixa de maternitat.

e) El seu company Samuel, de 50 anys, va ser contractat com a estilista a través d’un contracte temporal, per la qual cosa l’empresa obtindrà bonificacions en el pagament de les quotes a la Seguretat Social.

f) En els mesos de març a juny es casaran moltes noies al barri i la perruqueria veu que no podrà atendre tants clients; per això, contracten un perruquer i una esteticista amb els quals realitzen un contracte

Documentos relacionados