entendre's a classe

626 palabras 3 páginas
RESSENYA: Entendre’s a classe. Les estratègies comunicatives dels docents ben valorats.
Els autors d’aquest llibre són: Josep M. Castellà, Salvador Comelles, Anna Cros, Montserrat Vilà i Santasusana. Aquest llibre té lloc en Barcelona I es va editar el febrero del 2007.
Ser un bon comunicador és una de les competències que haurien de tenir tots els docents per exercir la complexa i difícil tasca d'ensenyar. Aquest llibre classifica les estratègies discursives, i hi reflexiona, d'acord amb dos grans objectius: assegurar una relació social positiva entre docent i estudiants i guiar l'aprenentatge.

Aquest llibre mostra el camí teòric –mostrant una sèrie d´estratègies discursives dins un espai amb un marcat carácter asimètric i
…ver más…

El diàleg amb ells, així com l´organització del discurs a l´aula completen este camí que -com he comentat abans- té una meta: aconseguir ser un bon docent i comunicador.

Llenguatge, comunicació, estratègies discurssives, humor i ironia junt amb els coneixements són els ingredients essencials necessaris i amb la finalitat de convertir-se en un docent model. Barrejar bé estos ingredients i utilitzar-los en la mesura adequada són la clau que ens obrirà la porta de la classe equilibrada entre professorat i alumnat.

Es tracta de facilitar la construcció del coneixement, sense deixar de costat una relació possitiva entre els dos protagonistes a l´aula: docent i estudiant.

Entendre´s a classe ens descobreix el món del docent ideal i ens anima a autoevaluar-nos i a aprendre com millorar des de l´experiència d´exemples reals viscuts per altres docents.

Entendre´s a classe és l´equilibri entre la teoria i la pràctica, una guia útil per als professors exigents i autocrítics, la vocació dels quals és l´ensenyament amb majúscules: actiu, participatiu i equànim.

Ser un buen comunicador es una de las competencias que deberían poseer todos los docentes para ejercer la compleja y difícil tarea de enseñar. Se trata de una competencia fundamental por su transversalidad: el habla del docente es el vehículo que le sirve para relacionarse con sus estudiantes, para crear un clima emocional

Documentos relacionados

  • Tema 68: la escuela y su entorno (l'escola i el seu entorn)
    3405 palabras | 14 páginas