ewsadceas

875 palabras 4 páginas
Tirant lo Blanc
Episodis amorosos

Capítol 147
Aquesta nota d’Estefania, segons Martí de Riquer, no és pas fantasiosa, sinó que les donzelles escrivien realment albarans com aquest als seus cavallers. Fixeu-vos en l’ aspecte material de les promeses que fa Estefania. En què s’ assembla a un compromís matrimonial?
En els compromisos matrimonials es signaven quantitats de bens i materials que cadascú aportarà a l’altre persona. De la mateixa manera que en un compromís matrimonial es prometen amor en aquesta nota Estefania li promet a Diafebus que li entrega el seus cos (de manera simbòlica).
Capítol 162
Resumiu en què consisteixen les
…ver más…

Tirant amb molta humilitat per la ocasió li diu que hi han més bons cavallers que ell. Tirant també li diu que ells no seria capaç de fer-li cap mal.
Capítol 436
Aquesta vegada, Tirant sembla que porti al llit el món on triomfa sempre, que és el de les armes. Feu una llista de metàfores i comparacions del món del combat que apareixen en aquest capítol, i del seu significat.
“Els combats d’amor no s’han de fer gaire fort” , és una metàfora. Quan diu combats d’amor es refereix a l’hora de practicar sexe que no es té que fer de manera brusca o forta sinó suau que es com li agrada a les dones.
“les armes d’amor no han de tallar, no han de rompre, no ha de ferir l’enamorada llança!” ,aquesta no he aconseguit interpretar-la.
“no vulgueu vèncer la que ja és vençuda per la vostra benevolència”, es una metàfora i el significat es que Tirant no es necessari que li faci l’amor per enamorar-la perquè ja esta enamorada la princesa.
“vet aquí la teva princesa morta”, el significat d’aquesta metàfora és que Tirant ja l’ha vençut, ja ha aconseguit desflorar-la i ella no volia, ha perdut i per això diu que es morta.
“no us penseu que això sigui camp de batalla, ni torneig amb infidels”, es refereix a que s’està prenen el sexe amb la princesa com una lluita per guanyar i el sexe no es una disputa amb un guanyador i un perdedor, es cosa de dos”
Capítol 471
Podem considerar que Tirant té una mort

Documentos relacionados