lfdml

794 palabras 4 páginas
1er Trimestre
EL SEXENNI DEMOCRÀTIC
1. Quines van ser les causes que van dur a la Revolució del 1868?

Durant l’últim període del regnat d’Isabel II, la inestabilitat del govern va agreujar les deficiències del sistema liberal mentre una greu crisi econòmica mostrava la debilitat de l’economia capitalista a Espanya.
Es va fer evident l’inici d’una crisi econòmica (1860) que es va manifestar en els àmbits financers i industrials, i que van donar peu a la Primer Crisi del Sistema Capitalista, on també vam trobar la crisi de subsistències que va perjudicar a la classe obrera.
1-Crisi financera: Poc funcionament de la xarxa ferroviària, la seva construcció havia comportat una gran inversió i tenia un rendiment econòmic molt baix.
…ver más…

Isabel II, va sortir cap a l’exili el 29 de setembre del 1868 en direcció a França on va ser acollida per Napoleó.
També van tenir molta importància les forces populars, sobretot urbanes, dirigides per demòcrates i republicans. A moltes ciutats es van constituir Juntes Revolucionàries que van fer crides al poble.
A Barcelona, la Junta Revolucionària, que aviat s’anomenaria Junta de Catalunya, va esdevenir la nova autoritat política i va formar la Milícia per tal e conservar l’ordre públic, es volia iniciar un procediment de reformes polítiques.
A Madrid els insurrectes van proposar a la Junta revolucionària de la capital, el nomenament d’un govern provisional de caràcter centrista.
El general Serrano va ser proclamat regent, i Prim, president d’un govern integrat per progressistes i unionistes. El nou executiu va ordenar la dissolució de les juntes i el desarmament de la Milícia Nacional, ja que la caiguda del Borbó no significava permetre uns canvis radicals.

Característiques Constitució del 1869: Proclamava la sobirania nacional, confirmava el sufragi universal masculí, incloïa una ampla declaració de drets i llibertats, garantia la llibertat de residència, ensenyament i religió, encara que es comprometia a mantenir un culte catòlic. Establia la divisió de poders, la potestat de fer lleis residia exclusivament en les corts, independència del poder judicial.

3. Quin sistema polític va idear Cánovas per assegurar la Restauració de la

Documentos relacionados