literatura, questionari 2 contes.

651 palabras 3 páginas
Els temes d'una composició literària són aquelles qüestions que aquesta tracta; els aspectes en què l'autor, mitjançant el desenvolupament d'un determinat argument i una sèrie de tècniques narratives, aborda i planteja. Així, hem vist que un dels temes principals de la poesia trobadoresca és l'amor.

Assenyala, en aquest cas, quins són els temes que apareixen de manera destacada bé en La casaca d'en Jaumet, de Narcís Oller, bé en Fil a l'agulla, de Mercè Rodoreda; bé en totes dues narracions:

L'amor -la casaca den.. La frustració vital -- fil a l'agulla L'egoisme - tots dos contes La noblesa de cor -- la casaca... L'ambició --- fil a l'agulla

Els motius són elements que serveixen per a poder desenvolupar
…ver más…

Resposta---- la casaca ....

En quin dels dos contes els fets no segueixen un ordre cronològic?

Resposta----fil a la agulla
Pregunta 3

Indica a quin conte pertanyen aquests personatges secundaris:

El cosí mossèn Resposta--- fil a la agulla L'oncle ric Resposta ----la casaca La futura sogra Resposta----la casaca... La veïna que ajuda Resposta--- fil a la agulla La futura muller Resposta---- la casaca....

Pregunta 4

Els dos contes ens ofereixen un petit retrat dels seus personatges protagonistes, Jaumet i Maria Lluïsa.

Al final de cada narració coneixem com són aquests protagonistes. I això ho hem arribat a saber, principalment, a través de:

Les descripcions que en fa el narrador i el que ens revela el personatge a través dels seus pensaments. Resposta--- fil a la agulla Tot el que ens en conta el narrador. Resposta---- la casaca..

Pregunta 5

El narrador és la veu que narra els fets de l'argument. El narrador pot adoptar diferents punts de vista.

Quan la veu que narra és la d'algú que es troba fora de la història i sap tot allò que hi té a veure, fins i tot què pensen i senten els personatges, parlem de narrador omniscient. Aquest és sempre un narrador en tercera persona.

En altres ocasions, també trobem que hi ha un narrador en tercera persona que és fora de la història, com un observador; no ho sap tot sobre els personatges, sinó que aquests

Documentos relacionados

  • Cafè de la granota
    1476 palabras | 6 páginas
  • Soluconari catala 3 eso teide
    21380 palabras | 86 páginas