resum l'ombra de l'stuka

1196 palabras 5 páginas
Resum
Dades importants:
L’ombra del Stuka és un llibre que parla en dos temps, el temps actual i el de la Guerra Civil.
El seu autor és en Pau Joan Hernàndez.
Personatges: Roger, Elvira, David, (altres: Josep Arganyol, Franz W., Avia de l’Elvira, Família Tischler...)
Capítol 1.- Cervesa, nenes i rock.
El primer capítol diu poca cosa, anuncia que es estiu i una de les velles històries estava a punt de cobrar vida a Sant Joan del Pla i Benissuda.
Capítol 2.- Elvira.
Elvira és una noia de poble, la seva mare té una botiga i la seva avia es diu Alexandra. En Roger és l’amic de l’Elvira, al contrari de ella, la família d’en Roger és de classe alta. Els seus pares els prohibeixen veure’s a partir dels 14 anys, per això els posen junts
…ver más…

Els joves decideixen passar una nit més a la casa, l’Elvira els hi explica la història que té la cançó, tracta de una dona que plora perquè els seus fills son emportats per la riuada i nomes apareix quan passarà alguna desgràcia. Aquella nit la noia veu com una figura humana surt a poc a poc del pou.
Capítol 9 i 10.-
Roger es fica dins el pou, creu que el collaret que no s’ha trobat té alguna cosa a veure amb la ultima carta que va enviar Rebeca; i així es, un cop dins el pou, troba un mini túnel on hi ha una figureta de fang amb el collaret posat. En David acaba de matar a la figura de fang i troba el diari de la Rebeca en una capsa de galetes vella, aconsegueix saber tota la veritat sobre la seva família durant la guerra gracies al diari.
Capítol 11, 12 i 13.-
Es veu que tot va ser un engany, tal i com creia Rebeca, algú els va enganyar per robar-los i matar-los. En Franz va quedar ferit aquella nit quan van destruir l’Stuka i va morir en Klaus, en Roger encuriosit li demana que li expliqui qui va ser el causant d’això i es va quedar de pedra en saber que va ser l’avi de l’Elvira.
En Franz va recordar el que va veure des de la cabina de l’artiller de l’Stuka aquella nit del catorze d’abril de 1938 abans que el seu futur amic Carles Ferrer obrís foc contra ell. Va tenir la seguretat que la veu de la consciència i l’ombra de l’Stuka no deixarien de turmentar-lo nit rere

Documentos relacionados